Dostępne w naszej ofercie krzesła drewniane restauracyjne SCANDI wykonywane są z giętego drewna dębowego, a nie ciętego jak w przypadku klasycznych krzeseł drewnianych. Taki proces produkcji wpływa pozytywnie na wytrzymałość krzeseł.
Gwarancją wysokiej jakości krzeseł jest odpowiednia technologia produkcji oraz użycie wysokiej jakości materiałów. Połączenie drewna leżakowanego metodą LONG-REST wraz z maszynowym szlifowaniem zapewnia wzmocnioną wytrzymałość oraz elegancki wygląd krzeseł. Leżakowanie metodą LONG-REST jest naturalnym sposobem przygotowania drewna do produkcji krzesła. Tak przygotowane drewno nabiera wysokiej odporności na wyginanie i pękanie dlatego jest stosowane w naszych krzesłach restauracyjnych drewnianych. Natomiast szlifowanie maszynowe drewna zapewnia gładkość materiału. Dzięki niemu nie ma mowy o drzazgach, czy niebezpiecznych zadziorach.
Krzesło drewniane restauracyjne SCANDI dostępne jest w dwóch wariantach kolorystycznych – czarnym oraz dąb miodowy. Daje to możliwość dopasowania krzeseł do wybranej aranżacji restauracji lub kawiarni.